Sunday, November 21, 2010

SAKITlahhh

ouch!! sakitlah..(ala2 gedik sikit).. heee..betul nih. seyes. memang sakit. aku de kena 1 penyakit nih. name dia mmg org baca pun takut. aku kena ulser.. ulser.. ulser.. hmm.. ulser mulut @ mata ikan. HAHAHA.. ala.. yang benda kecik2 kat mulut tuh. actually, tak bahaya pun ulser nih. saje je tulis bagi disease nih teruk gila!!

aku rase de sebab kot nape aku kena mata ikan nih. maybe sebab aku banyak sgt makan kot before nih. so, Allah nak bagi warning kat aku jgn makan banyak2. tuh yang kena tuh. sedihhhhh.. sebab, dah tak boleh  nak makan banyak2. sebab, nak kunyah mknan pun sakit. aku nih kalau kena penyakit, memang tak ske makan ubat. mak aku suruh letak bonjella kat situ. tapi, aku tak nak! aku lagi rela kot biar sakit tuh hilang sendirik. aku tak ske benda2 yang leh menyakitkan diri aku. better baik sendirik kan? kan? kan? tapi, yang tak bestnye, aku kena take a LONGER time lah nak bagi ilang benda alah tuh.. nanti makin lama makin besar.. besar.. besar.. then, baru dia kecik2 balik kan? haih -_______-"

so, skang nih aku kena limit kan makan aku, dah tak leh mkn banyak2 dah. hmm. sok, aku nak ckp kat mak aku, jgn masak yang sedap2 lahh. nanti aku jeles ! sebab, tak leh makan.. heeee.. kenalah aku tunggu mata ikan nih ilang dulu. then, baru leh bedal mknan banyak2.. okay! attention to makanan2 sekalian, aku nak announce yang korang boleh bergembira sepanjang aku kena mata ikan ni ha. buatlah pe yang korang ske. tapi, get ready. after mata ikan aku nih dah ilang, straight away aku akan BEDAL korang smpai aku kenyang! HAHAHA.. tunggu!! :)

2 comments:

MUHAMAD said...

oh apthous ulcer or canker sore memg common tp self limiting. means, dalam bbrapa minggu je da bleh baik sndri tanpa medical treatment. sebab2 still unknown but can b triggered by certain foods, stress, fever, menstruation or PREGNANCY??? hahhaha.

anyway, may God ease. :)

Jaja said...

PREGNANCY?? hell no! HAHA.. btw, thanks for the info.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...