Monday, November 22, 2010

10 tanda2 bila kita minat someone

korang mesti penah minat someone kan? tipu lah kalau korang ckp korang tak penah minat kat sape2.. aku pun de gak minat kat someone gak. hehe. okay. kat sini aku nak share 10 tanda2 bila kita minat someone. aku dpt benda nih kat facebook.. terinterested plak nak letak kat blog. sbb, mostly tanda2 nih memang betul pun jadi kat kte.. heeeee..

ni lah 10 tanda2 tuh :

 1) kte asyk brharap dia mncul dpan kite..kite dok bce jampi serapah mntak2 kita dapat jmpe dia.kan?kan? HAHA

2) Pastu kalau dia lalu sbelah kte,kite mula pura2 xnmpak tapi dalam hati ‘aish…cepat la tego..aku dah jalan punya slow ni’..HAHA.aku taw korang mmg cmni sbb aku la salah sorang tu.. heeee

3) bile dia tego kite,depan dia muke maintain je..tnye dia cm kwan bese je..pas dia pergi je..peh..kalo ade kerusi depan korang,confirm patah sbb korg sepak.punye la happy padahal dia just tanye ‘watpe tu’…

4) tapi bile dia tak tego kte,mula la..masuk blik muke cam mati laki..mula pkir ‘nape dia tak tego aku tadi..nak kata tak nmpak,dah lalu sebelah..ke dia taw aku ske dia,dia tak nak layan aku..ke dia…..or dia…..’.mule la korang pikir mcm2 sebab dia tak tego korang.

5) lagi 1,kalau korang ske kat dia,mule la kwan2 korang jadi mangsa..lagi2 yg mne rapat ngan korang..tiap2 hari nak cite..berdarah telinga kwan2 korang tu..roommate lagi r..cam orang gila kite bercerita tapi kwan2 kite baik..walaupun dah taw jalan cite tu,diorg tetap dengar..*thanks banyak2 kat roommateku n kwan2 yang menahan telinga*

6) bila waktu cuti sem,peh~lagi r..dah r tak leh tengok muke dia..seb baik ade fb~connecting people..HAHA..tapi, bile dia on9, tak taw nak tego pe..so,korang tengok jela..bile sekali dua nak tego hai boleh tahan lagi..tapi, kalau tiap2 hari nak tego dulu,kite pun rse segan kan? so, terpaksa la tahan hati..

7) apa status dia kat fb,semua nk like..bile status dia sedih,mule kite tanye dia..tapi paling sedih kalau status dia pasal orang lain..dan pasal hati dia kt pmpuan lain..nak mrah tak leh, nak like pon tak leh..tengok je la..pastu amek bntal..tutup muke pastu jerit..frust menonggeng !

8) tapi bile dia komen2 ngan kwan2 dia, and dia bersungguh-sungguh kata yang dia still single,mula r..senyum tak nampak mata..even kte taw mybe dalam hati ade orang yang dia ske..tp kte tetap wat tak taw..selagi mulut dia tak cakap sendiri, selagi tu kita tetap anggap dia single..hehe

9 )kalau kite nampak barang2 yg dia ske,kte pun jadi ske kat barang tu..dia ske minum air oren brand X,kite pun ske..asal g kiosk je,nak beli air,amek ape yang dia ske..bile nak beli eskrim pon ingat dia..tapi bile kite nak beli asam tetibe teringat dia bese kate ‘makan asam  tak elok..tak yah beli’..terus tak jadi nak beli..mak kte punya la payah pujuk kte jangan makan asam,dia cakap camtu je terus dengar~tapi ,bile depan dia,terus gi beli asam..saje nk tarik attention dia..

10) last skali r..korang msti berharap 1hari korang leh confess kat dia..n diterima..tapi, untuk mase skang korang just leh tengok dari jauh je..haih ! ingat senang ke nak confess. kang kalau kena reject,mne nak letak muke ni nyah oooooiiii!! HAHA.

betul kan banyak tanda2 nih bila kte minat kat someone?? heeeee..so, sape2 yang berani tuh, gi lah confess cepat2. aku still tak berani ag. so, just simpan dalam ati je.. :)




ni after korang confess and diterima oleh orang yang korang minat tuh. mesti bahagia gila! tapi,jangan buat mcm pe yang pic tuh buat. HARAM woooo utk orang Islam cam kte2.. bukan muhrim.. kawen dulu. baru boleh.. heeeee :)

8 comments:

eymma said...

aku merasakannya.
aku mahu buat post tentang ini jugak.
haha.

Jaja said...

HAHAHAHA.. buatlah. gua no hal der.. :)

Black_roses92 said...

haha...sengal gila la..

Jaja said...

timah- HAHA..eh! takkan takde 1 pun yang same kot.. :P

WiLDaNi sYuHaDa said...

hahaha....xsemestynya..ad gk yg bley pkaaay....tp yg psty bla mnat kt sseorg 2 ape2 nmpk dy jaa...hehe..bka fb pn msty bka pge dy dlu nk tgok..wakaka

Jaja said...

fifi- HAHA.. dulu jaja cmtuh. tapi, skang dah tak dah. sebab dah tak minat dia.. :)

m e l l o w said...

jaja jiwang ~
:D

Jaja said...

muaz- kadang2 mood jiwang tuh dtg, kte kena layan. HAHAHA :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...