Friday, February 4, 2011

Tips Nak ATRRACT Orang Yang Kita Suka

woot ! woot ! ha ! entry kali ni aku nak bagi tips pulak. tips ni based on my own experience. pastu, combined ngan experience kawan kawan n sepupu sepapat aku. tapi, mostly, experience aku lah. HAHA

okay. malas nak cakap banyak, korang boleh buat mcm nih untuk attract guy/ girl yang korang suka..

Lets. Check It Out, bebeh :
  1. Kalau bertembung ngan dia,pura pura lah macam korang ngah borak or gelak ngan kawan sebelah korang. volume suara tuh kuat kan sikit. tapi, jangan kuat sangat macam orang yang 3km jauh dari korang boleh dengar. HAHA.. sure, orang yang korang suka mesti toleh lah.then, kalau kat mata dia, korang cantik/hensem, haaa.. misi tackle berjaya! yeay !
  2. Kalau 1 kelas lagi bagus kot. Try bagi respond if lecturer tanye pape n lagi rajin kalau buat buat tanye lecturer soalan yang tak paham (actually, korang paham. Saje je tanye). Sure, budak yang korang ske tu akan ckp dlm hati dia..”Wow ! budak ni bagus betul lah. Aktif dalam kelas.
  3. Dress up lawa lawa maa.. tapi, jangan over sangat pulak. Cth: kalau pakai baju kurung kaler merah mak ngah. Pastu, pakai lagi selendang yang de besi2 kat tepi tu ha.. kaler hijau pulak tu. Then, pakai brooch besar besar. Ha ! can u imagine how over will u  look like?? -__-“
  4. Make up tak yah tebal tebal. Ala2 natural gitu. That’s it. Baru budak yang korang ske kalau lalu sebelah korang dia tak terperanjat beruk tahap gaban kot. HAHA
  5. For guys plak, better pakailah kemeja berkolar gi kelas. Pastu, tangan kemeja tu lipat sampai paras siku. Ha! Baru style kot. Takdelah skema sangat kan? Haa.. actually, girls tak ske tengok budak laki gi kelas just pakai T-Shirt even T-Shirt tu ade kolar. Hehe
  6. For guys lagi, rambut tu pun asset jugak tau. Bukan pompuan je. Korang buat lah style rambut korang ala2 Justin Bibir ke.. oppps. Bieber.. hmm. Takpun, style pacak pacak macam Syamsul Yusof ke or banyak lagi hairstyle yang stylo mylo lagi kan? Yang penting, jangan rebonding. Hilang doh ke’jantanan’ korang if rambut lurus n licin bak tuan puteri. HAHA
  7. Rajin rajin lah senyum. Senyum je kat sape2 yang lalu sebelah or depan korang. Kalau lalu belakang korang, cmne korang nak senyum. Lainlah kalau kepala korang leh pusing 360degree. HAHA..ha! senyum tu including kat budak yang korang ske jugak. Mesti budak tu akan pikir yang korang ni jenis happy go lucky orangnye even senyum utk dia sorang je actually. HAHA
  8. Control keEKSAITEDan korang tu ha if lalu depan dia. tak payah nak jerit bagai. Takut nanti budak yang korang ske perasan plak. Haa.. kantoi..kalau dia ske korang balik takpelah jugak. Tapi, kalau dia menyampah cmne?? Terus blacklist kot nama korang n klau boleh dia tak nak langsung bertembung ngan korang even once a week. Haihh.. ni dah teruk.  -___-"
  9. Kawan ngan membe2 dia. Padahal, before tu korang stalk dia kawan ngan sape dulu. HAHA.. takpe. Ade gak advantage kat sini. Dapat tambah kawan.. ha! Teknik ni berkesan kot. Sebab, if korang kawan ngan membe2 dia, confirm dia pun akan terattract sekali nak kawan ngan korang. Lagi lagi kalau korang nih jenis yang sempoi n gila gila.
  10. If lah kalau korang dah kawan ngan dak yang korang ske tuh, ha! Start lah friendship korang ngan buat  lawak lawak or topic topic bangang. Lama lama nanti, mesti dia rasa seronok nak layan or kawan ngan kita. Mnelah taw kalau de jodoh, relationship as a friend tu boleh move one step lagi ke..haaa.. yang nih, terang terang misi berjaya!! Congratez ah! Bravo! Bravo! HAHA
Hmm.. ni jelah kot tips yang aku taw n nak share. Berkesan ke tak, tu aku tak taw. Depend lah on that person tu, nak ‘jalankan’ mcmane. HAHAHA..

Selamat Mencuba ! (^_^)v   

6 comments:

aliefcmoi said...

waaa..tips ni boleh utk lelaki x??huhu..yay!! aku dah jadi follower kamu yg ke 45..awk,,follow saya balik taw..hehe...saya tunggu..thanxx///

Jaja said...

boleh je. tips ni universal. HAHAHA..

aliefcmoi said...

HUHU..ORITE..TAPI LAKI2 TAK MAKE UP..HEHEHE...NICE TIPS,,NNTI AKU NAK GUNA TIPS NI NAK PIKAT AWEK...

Jaja said...

HAHA.. yang make up tu utk girls lah. tapi, kalau laki nak make up pun takpe.. :P.. haa. selamat mencuba !!!!!

Cik Cekodok said...

ehehe, suka lah tips nih. tapi aku memang eksaited kalau nampak karamel. huhuhu

Jaja said...

tu la pasal. seb baik karamel ske kat kau. dia pun actually mesti eksaited nampak kau kan? tapi, cover! cehh.. HAHA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...